Gå direkt till vår anmälningssida här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GF Uppsalaflickorna
Gymnastik och cheerleading

Välkommen till vår Cheerleading-sida!

Cheerleading är från början en amerikansk idrott som nu växer fort även i Sverige. Cheerleading består av 5 huvudmoment; gymnastik, hopp, dans, bygg och akrobatik, som genomförs i ett program till musik. Man kan även tävla/träna i mindre klasser där man endast utför bygg och akrobatik till musik och en klass där man utför dans, hopp och gymnastik till musik. För att bli en duktig cheerleader krävs, förutom ett brinnande intresse och viljan att träna i grupp, kroppskontroll, mod, styrka och utstrålning.

Anmälan HT-20
2019-11-05 11:37

Vi planerar att starta upp befintliga grupper som vanligt till höstterminen. Det är oroliga tider så vi hoppas på er förståelse för att det kan ske förändringar i och med uppdateringar från Folkhälsomyndigheten. GF Uppsalaflickorna vill göra det bästa ur både ett samhälls- och medlemsperspektiv.


Anmälan till höstens grupper i cheerleading kommer att ske på vår hemsida via fliken ”Anmälan” på förstasidan.
När öppnar anmälan?

 • Måndag den 10/8 kl. 10.00 öppnar anmälan till den grupp man tränat i under VT-20  för de som varit medlemmar under våren. 
 • Onsdagen den  12/8 kl. 10.00 öppnar anmälan till alla grupper för de som varit medlemmar under våren. 
 • Måndag den 17/8 kl. 10.00 öppnar anmälan för nya medlemmar.


Vilken grupp ska jag anmäla mitt barn till? 

Under höstterminen rekommenderar vi att anmäla till rätt åldersgrupp. Under våren rekommenderar vi att anmäla till samma grupp som man gått i under höstterminen. Ett barn född 2013 anmäls till en grupp från 7 år grupp under höstterminen.


Höstterminen börjar vecka 36 - Välkomna med er anmälan vecka 33 eller 34!

DM Mellersta 2019 slutade i succé för Uppsalaflickorna
2019-02-21 16:00
Mustangs (Junior L1) var väldigt glada efter prisutdelningen

Den 10 februari agerande vi arrangerande förening när DM Mellersta avgjordes på hemmaplan på Fyrishov.


Förutom ett mycket lyckat arrangemang med en nästan fullsatt A-hall x2 så slutade alla våra tävlande starter på prispallen. Placering 1-2 innebär att man kvalar vidare till RM/SM som går av stapeln i Nyköping senare i vår.


Resultat:

Kittyhawks (Minior L1) – SILVER

Extenders (Minior L2) – GULD

Mustangs (Junior L1) - GULD

Aces (Junior L2) - GULD

Avengers (Junior L3) – GULD

Excaliburs (Junior L5) - GULD

Angels (GS Mixed) – GULD

Tigers (Senior L2) – BRONS

Apaches (Senior L3) – GULD


Ett stort grattis till alla våra tävlande lag och ett extra tack till alla som hjälpte till med arrangemanget.


Medaljregn över Uppsalaflickornas cheerleaders
2018-12-04 13:20
Glada Avengerstjejer med silvermedaljer runt halsen

I helgen var det dags för säsongens första cheerleadingtävling och sammanlagt så begav sig fem av våra duktiga tävlingslag tillsammans med nästan 3000 andra cheerleaders ner till Göteborg och "Nordic All Level Championship". Det är den största öppna tävlingen i sitt slag i Norden och på plats fanns lag från Sverige, Finland, Norge, Danmark och Ryssland.  


Våra lag framförde säkra och fina program vilket resulterade i fem medaljer - fyra silver och ett brons. Vi är otroligt stolta över våra duktiga cheerleaders som redan tidigt på säsongen levererar så här bra.


Resultat:

Extenders (Minior Level 2) - Tog brons med totalt 11 lag i klassen

Aces (Junior Level 2) - Tog silver med totalt 15 lag i klassen

Avengers (Junior Level 3) - Tog silver med totalt 15 lag i klassen

Excaliburs (Junior Level 5) - Tog silver med totalt 10 lag i klassen

Apaches (Senior Level 3) - Tog silver med totalt 8 lag i klassen

Inför 2018-2019
2018-05-29 09:06

Hej!

 

Vi hoppas att alla våra cheerleaders får en fantastisk sommar!

 

Alla aktiva är kvar i sina nuvarande lag med undantag för de som till åldern uppnår en ny åldersklass, Excaliburs junior level 5 och Apaches seniors level 3. Excaliburs som även i år är utsedda till Sveriges juniorlandslag i Cheerleading kommer att bjuda in aktiva till deras sommarträningar och därefter ta ut det lag som bedöms nå högsta nivå. Apaches är ett seniorlag med mål att gå upp till seniorlevel 5 nästa år och de kommer att ha en tryouts den 15 augusti och därefter ta ut sitt lag.

 

Alla som uppnår en ny åldersklass kommer att erbjudas en plats i ett annat lag i augusti 2018.

 

Eftersom en del aktiva väljer att sluta och en del byter lag pga ålder, kommer alla lag att behöva kompletteras med nya aktiva. Det innebär att de platser i lagen som inte täcks upp av åldersbyten kommer erbjudas till aktiva som har utvecklats mycket under detta år och/eller under sommarens träningar och som dessutom är mogna att träna och tävla på en högre nivå i bygg och gymnastik.

 

 

Provträningar till tävlingslag

För er som vill börja i ett tävlingslag i Cheerleading och som tidigare har gått i ett träningslag eller gått på gymnastik, dans eller liknande aktivitet är välkomna till en provträning

den 16 augusti.

Mer information om provträningen kommer på GF Uppsalaflickornas hemsida i juni.

 

 

Till hösten är det tänkt att vi ska ha följande tävlingslag:

 • Miniminorer

 • Minior Level 1, 2

 • Junior Level 1, 2, 3, 5 (dvs. samtlig levels som finns i Sverige idag)

 • Senior 1-2, 3

 

Till våra träningslag går det såklart att anmäla sig till som vanligt och vi rekommenderar alla att anmäla sig till ett lag för att garanterat få plats. Anmälan för vårens medlemmar startar i vecka 33 och för nya vecka 34.

 

Planerade träningslag inför hösten:

 • White Stars, 7-9 år

 • Blue Stars, 8-12 år (fortsättning)

 • Black Stars, 10-12 år

 • Aircobras, 13 år och uppåt

 

 

Har ni frågor eller funderingar går det jättebra att höra av sig till info@gfuppsalaflickorna.se. (Vänligen observera att kansliet är sommarstängt från den 2 juli till den 6 augusti).

 

Trevlig sommar!

 

RM/SM i cheerleading 2018
2018-05-23 08:00
Excaliburs och Apaches tillsammans på prisutdelning

I helgen avgjordes RM/SM i cheerleading och GF Uppsalaflickorna genomförde en av sina bästa cheertävlingar någonsin!


Våra duktiga cheerleadinglag, som alla kvalat vidare till RM/SM via DM tidigare i våras körde sina program i stort sett helt felfritt och vi kan inte vara annat än nöjda och oerhört stolta över vår fina förening.


Under lördagens RM-tävling tävlade Extenders (minior L3), Avengers (junior L3), Tigers (senior L2) samt Angels (groupstunt mixed). Det resulterade i ett RM-SILVER för Extenders, ett RM-BRONS för Angels samt en hedersvärd 6:e respektive 7:e plats för Tigers och Avengers. Det som utmärkte sig lite extra var hur bra alla utförde sina program!


Under söndagens RM- och JSM-tävling var det Apaches (senior L3) och Excaliburs (Junir L5) tur att ta plats på tävlingsmattan. Efter två otroligt fina framträdanden så fick vi lämna söndagens tävling med ett nytt RM-SILVER till Apaches och Excaliburs fick försvara sitt JSM GULD från föregående år. Excaliburs tog även hem priset  MVP (most valuable performance) med motiveringen: "Med självsäkerhet och trygghet levererade laget ett program i världsklass".


Vi vill tacka alla inblandade för denna helg och ett extra tack för det otroligt fina stöd vi fått från läktaren under helgen. TACK!


Filmer från helgens tävlingar hittar ni här: https://www.followme-sport.tv/cheerleading/smrm2018/


Här hittar ni fullständiga resultat från lördag respektive söndag.


Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 01/07 12:00 
Hem, 28/06 09:16 
Hem, 23/05 08:00 
Hem, 13/05 13:08 
Hem, 12/05 16:15 
 
Ladda hem medlemsappen!
Våra samarbetspartners