Gå direkt till vår anmälningssida här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GF Uppsalaflickorna
Gymnastik och cheerleading

Historiskt namnbyte för GF Uppsalaflickorna!

Under årsmötet i april klubbades GF Uppsalaflickornas historiska namnbyte igenom.

 

Vi ser fram emot att den 1 januari 2023 byra namn till Gymnastik- och Cheerleadingföreningen Uppsala -

GCF Uppsala

Projekt Namnbyte GF Uppsalaflickorna

På årsmötet i april 2020 beslutades att ett namnbyte på föreningen ska genomföras och att ett förslag skulle tas fram till ett extra möte i december 2020. Förslaget som lades fram röstades ej igenom och mötet bordlade frågan. Under 2021 gjordes processen om och ett brett förankringsarbete gjordes tillsammans med SISU Uppland. Träffar genomfördes med de olika verksamheternas ledare och aktiva på olika sätt i en fastställd plan.
Efter det träffades en referensgrupp bestående av en aktiv och en ledare från varje verksamhet som utifrån vad verksamheterna kommit fram föreslog ett namn. Efter referensgruppsmötet togs även kontakt med ” professionella” där tankar och idéer bollades.


Huvudpunkter i sammanställningen:

• Vi vill vara en förening i tiden
• Vi vill att när man tänker på oss ska det vara med glädje, gemenskap, kamratskap
• Det nya namnet ska kännas välkomnande för alla
• De flesta idéerna kring namnet var för orden Gymnastik, Cheerleading, Förening och Uppsala.
• Många betonar vikten av att Uppsala ska vara centralt i namnet
• Modern design med ”power” i loggan
• Färgerna ska fortsätta vara blått, vitt och svart
• Namn på svenska

 

Utifrån dessa möten och resonemang föreslår styrelsen:

Stadgenamn: Gymnastik- och Cheerleadingföreningen Uppsala
Användarnamn: GCF Uppsala
Under förutsättning att namnbytet beslutas på årsmötet ska en ny logga och profilprogram göras av Bucket Media.
Grundtanken är att loggan ska vara riktad till alla verksamheter med möjlighet att profilera sin egen verksamhet i samband med loggan,
Artistisk Gymnastik, Cheerleading, Rytmisk Gymnastik, Truppgymnastik.

 

Läs hela förslaget för nytt föreningsnamn och arbetsprocess med ny logga HÄR.

Historiskt Namnbyte

Namnbyte

Under flera år har det inkommit skrivelser till styrelsen om att föreningen bör byta namn då de tycker att namnet är både exkluderande och gammaldags. Styrelsen har vid samtliga tillfällen svarat att det är en förening med lång tradition och att namnet är ett välkänt varumärke i Uppsala. För några år sedan infördes Uppsalapojkarna som undersektion men nu har frågan aktualiserats igen i och med att pojkarna ökar i antal samt att cheerleadingen har blivit en egen idrottsgren och därför vill styrelsen föreslå ett namnbyte inför årsmötet.

I nuläget har vi både pojkar och en annan idrottsgren, Cheerleading. 

 

Bordläggning

På årsmötet i september 2020 beslöts det att föreningen skulle göra ett namnbyte och vilket namn som skulle beslutas skulle tas på extra årsmötet i december 2020. Frågan bordlades då mötet ansåg att styrelsens förslag inte var tillräckligt bra eller tillräckligt förankrat hos medlemmar, mycket beroende på att fysiska möten inte varit möjliga p.g.a Covid-19.

Därför görs arbetet nu om och kommer även inkludera föreningens värdegrunder, jämlikhetsfrågor och uppdatering av styrdokument samtidigt som man ser över Svenska Gymnastikförbundets och Cheerleadingförbundets förhållningsdokument och mål mot 2030.

Syfte och mål

Syftet med projektet är att ta fram ett nytt namn till föreningen som är i tiden och som alla medlemmar kan relatera till och känna sig stolta över. Vi ska också ta fram en arbetsgång för detta samt göra medlemmarna delaktiga i processen. Samtidigt vill vi se över värdegrund och styrdokument så att namnet och föreningen står för och införlivar dessa viktiga dokument.

Målet för projektet är att få fram ett bra inkluderande namn som innefattar det vår förening står för samt inkludera och engagera våra medlemmar i själva namnbytet samt att samtidigt få dem att sätta sig in i våra policydokument.

 

För mer info, läs vår informationsfolder här. Projektet startar ordentligt i höst och här kommer ni kunna läsa kontinuerliga uppdateringar. 

 
Ladda hem medlemsappen!
Våra samarbetspartners