Gå direkt till vår anmälningssida här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GF Uppsalaflickorna
Gymnastik och cheerleading

Historiskt Namnbyte

Namnbyte

Under flera år har det inkommit skrivelser till styrelsen om att föreningen bör byta namn då de tycker att namnet är både exkluderande och gammaldags. Styrelsen har vid samtliga tillfällen svarat att det är en förening med lång tradition och att namnet är ett välkänt varumärke i Uppsala. För några år sedan infördes Uppsalapojkarna som undersektion men nu har frågan aktualiserats igen i och med att pojkarna ökar i antal samt att cheerleadingen har blivit en egen idrottsgren och därför vill styrelsen föreslå ett namnbyte inför årsmötet.

I nuläget har vi både pojkar och en annan idrottsgren, Cheerleading. För några år sedan infördes Uppsalapojkarna som undersektion men nu har namnfrågan aktualiserats igen och styrelsen vill föreslå ett namnbyte inför årsmötet.

 

Bordläggning

På årsmötet i september 2020 beslöts det att föreningen skulle göra ett namnbyte och vilket namn som skulle beslutas skulle tas på extra årsmötet i december 2020. Frågan bordlades då mötet ansåg att styrelsens förslag inte var tillräckligt bra eller tillräckligt förankrat hos medlemmar, mycket beroende på att fysiska möten inte varit möjliga p.g.a Covid-19.

Därför görs arbetet nu om och kommer även inkludera föreningens värdegrunder, jämlikhetsfrågor och uppdatering av styrdokument samtidigt som man ser över Svenska Gymnastikförbundets och Cheerleadingförbundets förhållningsdokument och mål mot 2030.

Syfte och mål

Syftet med projektet är att ta fram ett nytt namn till föreningen som är i tiden och som alla medlemmar kan relatera till och känna sig stolta över. Vi ska också ta fram en arbetsgång för detta samt göra medlemmarna delaktiga i processen. Samtidigt vill vi se över värdegrund och styrdokument så att namnet och föreningen står för och införlivar dessa viktiga dokument.

Målet för projektet är att få fram ett bra inkluderande namn som innefattar det vår förening står för samt inkludera och engagera våra medlemmar i själva namnbytet samt att samtidigt få dem att sätta sig in i våra policydokument.

 

För mer info, läs vår informationsfolder här. Projektet startar ordentligt i höst och här kommer ni kunna läsa kontinuerliga uppdateringar. 

 
Ladda hem medlemsappen!
Våra samarbetspartners