Gå direkt till vår anmälningssida här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GF Uppsalaflickorna
Gymnastik och cheerleading

GF Uppsalaflickornas Truppstege

GF Uppsalaflickorna har ca 1200 truppgymnaster som tränar runt omkring på Uppsalas skolor och Fyrishov. Vi har dessutom truppgrupper som tränar i Knivsta, Storvreta, Jälla, Ramsta och Funbo.


Hur börjar man på trupp?

I GF Uppsalaflickorna rekommenderar vi barn att börja med Barngymnastik för att träna de motoriska grundformerna.

Efter barngymnastiken går man vidare till våra öppna truppgrupper från 7 år ute i skolorna. Det finns både nybörjartrupper och fortsättningstrupper med förkunskapskrav. 

Målet är också att kontinuerligt starta en ny bastrupp från 7 år varje år med gymnaster som vill träna mer och få mer utmaning. I de fall att en Bastrupp kan startas för dessa 7-åringar (då lokal och ledare finns) kommer mejl gå ut till samtliga medlemmar med aktuell ålder och de som är intresserade av detta ska då prata med ledaren. Ledaren får då kontakta oss med namn på de som de bedömt är mogna för säker utveckling på högre nivå. 

I Bastrupper i högre ålder gäller att man pratar med sin ledare om att man är intresserad att gå vidare och i de fall platser dyker upp, kontaktas de gymnaster i aktuell ålder som ledaren bedömt redo.


Träningsmängd

Truppgymnastik är en akrobatisk idrott som tränar i grupp. Grundträning och styrka är viktiga delar för att lära sig nya och svårare övningar säkert. Våra trupper ute i skolorna tränar 1-3 gånger/vecka och våra bastrupper tränar 2-3 gånger/vecka.

Från Ungdomsnivå ökar svårighetsnivån och träningsmängden till  3-4 gånger/vecka och när gymnasterna når seniornivå tränar de ca 15 timmar/vecka. 

Läs gärna mer under fliken "Hem" och "Information om Truppgymnastik". (Finns ej -under omarbetning)
 
Ladda hem medlemsappen!
Våra samarbetspartners