Välkommen till vår Cheerleading-sida!

Cheerleading är från början en amerikansk idrott som nu växer fort även i Sverige. Cheerleading består av 5 huvudmoment; gymnastik, hopp, dans, bygg och akrobatik, som genomförs i ett program till musik. Man kan även tävla/träna i mindre klasser där man endast utför bygg och akrobatik till musik och en klass där man utför dans, hopp och gymnastik till musik. För att bli en duktig cheerleader krävs, förutom ett brinnande intresse och viljan att träna i grupp, kroppskontroll, mod, styrka och utstrålning.

Tävlingsdebut för våra cheerlag
2017-12-06
Apaches, senior level 3 var taggade att få visa upp sitt program
I lördags avgjordes November Cup i Borås som är Sveriges största öppna tävling i cheerleading. På tävlingen deltog lag från Norge, Finland och Sverige.

Uppsalaflickorna fanns på plats med fem lag: Extenders (Minior Level 3), Aces (Junior Level 2), Avengers (Junior Level 3), Apaches (Senior Level 3) och Excaliburs (Junior Level 5). Det var tävlingspremiär för samliga av lagen som alla framförde fina program. Vi är otroligt stolta över alla våra aktiva cheerleaders!

Resultat:
Aces 8:e plats av 13 starter
Extenders 2:a plats av 4 starter
Avengers 6:e plats av 8 starter
Apaches 1:a plats av 4 starter
Excaliburs 1:a plats av 7 starter
Livestream av November Cup 2017
2017-12-01

I helgen åker fem av våra duktiga cheerlag ner till Borås och gör tävlingspremiär för säsongen. För er som är kvar hemma så livestreams tävlingen kostnadsfritt 2 december. Följ länken för mer info.


Ungefärliga startider för våra lag (med reservation för ändringar):

  • Aces (Junior L2) 12:14
  • Extenders (Minior L3) 15:40
  • Avengers (Junior L3) 16:05
  • Apaches (Senior L3) 16:30
  • Excaliburs (Junior L5) 17:55
Inför säsongen 2017/2018
2017-07-03 17:15

Hej!

 

Vi hoppas att alla våra cheerleaders har en fantastisk sommar! Just nu får vi många frågor om hur Cheerleadinglagen ska organiseras inför nästa år. Inför verksamhetsåret 2017/2018 kommer aktiva att vara kvar i sina nuvarande lag med undantag för de som till åldern uppnår en  ny åldersklass. Alla som uppnår en ny åldersklass kommer att erbjudas en plats i ett annat lag i augusti 2017.

 

Eftersom en del aktiva väljer att sluta och en del byter lag pga ålder, kommer alla lag att behöva kompletteras med nya aktiva. Det innebär att de platser i lagen som inte täcks upp av åldersbyten kommer erbjudas till aktiva som har utvecklats mycket under detta år och/eller under sommarens träningar och som dessutom är mogna att träna och tävla på en högre nivå  i bygg och gymnastik.

 

Två lag kommer dock hanteras lite annorlunda. Senior level 3 kommer att ha provträningar och Junior level 5 kommer att bjuda in aktiva till sommarträningar. Därefter kommer aktiva att erbjudas platser i respektive lag.

 

Till hösten är det tänkt att vi ska följande tävlingslag:

  • Minior Level 1, 2

  • Junior Level 1, 2, 3, 5 (dvs. samtlig levels som finns i Sverige idag)

  • Senior 2, 3

Till våra träningslag går det såklart att anmäla sig till som vanligt.

 

Har ni frågor eller funderingar går det jättebra att höra av sig till info@gfuppsalaflickorna.se. (Vänligen observera att kansliet är sommarstängt till den 7 augusti).

 

Trevlig sommar!

 

Hälsningar

GF Uppsalaflickorna

Cheerleading

Excaliburs 6:a på JEM
2017-06-25
Vårt junior level 5 lag Excaliburs tävlade idag på JEM i Prag, Tjeckien. Ett fint framträdande med några småmissar resulterade i 6:e plats av hela 22 lag. Vann gjorde HAC junior elite från Finland.

Nu väntar en lång bussresa hem från Prag som får avsluta en fantastiskt bra säsong för våra duktiga juniorer som bland annat tog JSM-guld tidigare i våras.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Föreningskollektion
Våra samarbetspartners