Välkommen till vår Cheerleading-sida!

Cheerleading är från början en amerikansk idrott som nu växer fort även i Sverige. Cheerleading består av 5 huvudmoment; gymnastik, hopp, dans, bygg och akrobatik, som genomförs i ett program till musik. Man kan även tävla/träna i mindre klasser där man endast utför bygg och akrobatik till musik och en klass där man utför dans, hopp och gymnastik till musik. För att bli en duktig cheerleader krävs, förutom ett brinnande intresse och viljan att träna i grupp, kroppskontroll, mod, styrka och utstrålning.

Inför säsongen 2017/2018
2017-07-03 17:15

Hej!

 

Vi hoppas att alla våra cheerleaders har en fantastisk sommar! Just nu får vi många frågor om hur Cheerleadinglagen ska organiseras inför nästa år. Inför verksamhetsåret 2017/2018 kommer aktiva att vara kvar i sina nuvarande lag med undantag för de som till åldern uppnår en  ny åldersklass. Alla som uppnår en ny åldersklass kommer att erbjudas en plats i ett annat lag i augusti 2017.

 

Eftersom en del aktiva väljer att sluta och en del byter lag pga ålder, kommer alla lag att behöva kompletteras med nya aktiva. Det innebär att de platser i lagen som inte täcks upp av åldersbyten kommer erbjudas till aktiva som har utvecklats mycket under detta år och/eller under sommarens träningar och som dessutom är mogna att träna och tävla på en högre nivå  i bygg och gymnastik.

 

Två lag kommer dock hanteras lite annorlunda. Senior level 3 kommer att ha provträningar och Junior level 5 kommer att bjuda in aktiva till sommarträningar. Därefter kommer aktiva att erbjudas platser i respektive lag.

 

Till hösten är det tänkt att vi ska följande tävlingslag:

  • Minior Level 1, 2

  • Junior Level 1, 2, 3, 5 (dvs. samtlig levels som finns i Sverige idag)

  • Senior 2, 3

Till våra träningslag går det såklart att anmäla sig till som vanligt.

 

Har ni frågor eller funderingar går det jättebra att höra av sig till info@gfuppsalaflickorna.se. (Vänligen observera att kansliet är sommarstängt till den 7 augusti).

 

Trevlig sommar!

 

Hälsningar

GF Uppsalaflickorna

Cheerleading

Excaliburs 6:a på JEM
2017-06-25
Vårt junior level 5 lag Excaliburs tävlade idag på JEM i Prag, Tjeckien. Ett fint framträdande med några småmissar resulterade i 6:e plats av hela 22 lag. Vann gjorde HAC junior elite från Finland.

Nu väntar en lång bussresa hem från Prag som får avsluta en fantastiskt bra säsong för våra duktiga juniorer som bland annat tog JSM-guld tidigare i våras.
Fantastiska prestationer på RM/SM 2017
2017-06-01
Våra duktiga medaljvinnare Excaliburs (JSM-GULD) och Cheetahs (RM-SILVER)
I helgen (27-28 maj) var det äntligen dags för RM/SM i cheerleading uppe i Luleå. GF Uppsalaflickorna fanns på plats med samtliga level 2-5 lag som alla kvalat vidare från DM tidigare i våras.
Livestream från RM/SM 2017
2017-05-26 01:43
I helgen är våra duktiga level 2-5 lag samt groupstunt uppe och tävlar RM/SM i Luleå. Ni som är kvar på hemmaplan kan följa tävlingarna via livestream som ni hittar på RM/SM-hemsidan: http://cheer2017.se/index.html


Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Föreningskollektion
Våra samarbetspartners