Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
GF Uppsalaflickorna
Gymnastik och cheerleading

Välkommen till GF Uppsalaflickorna
GF Uppsalaflickorna är en av Sveriges största gymnastikföreningar med ca 3900 aktiva medlemmar. Vi kan erbjuda allt från barngymnastik till ungdomsgymnastik, tävlingsgymnastik för Artistisk Gymnastik, Rytmisk Gymnastik, Cheerleading och Truppgymnastik. Välkommen till oss!

Föreningskollektion

I sammarbete med Vera Sport kan ni beställa kläder från vår föreningskollektion

Bli ledare

Vill du bli ledare hos oss?

Börja träna

Vill du börja träna hos oss?

Välkomna till GF Uppsalaflickornas årsmöte!
2020-09-02 14:40

Hej och välkomna till GF Uppsalaflickornas årsmöte!

Efter att ha ställt in årsmötet två gånger pga av Corona, kommer årsmöte nu genomföras men med anpassningar efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer vilket innebär att det både går att delta fysiskt och digitalt.

Datum: Onsdag den 23 september
Plats: Arenahotellet, vid IFU Arena
Tid: 18.30

Handlingar läggs ut på hemsidan en vecka före årsmötet och mailas ut till dem som anmäler sig.


Anmälan görs via mail till info@gfuppsalaflickorna.se senast den 15 september och ange på vilket sätt du vill delta;

a)    Vill du delta fysiskt på mötet?

b)    Vill du delta digitalt på mötet?


Vid högt antal personer som önskar delta fysiskt på mötet kommer vi begränsa det till max 1 person per hushåll och max 30 medlemmar utöver styrelse, mötesordförande och personal som hjälper till, övriga kommer att få deltaga via en länk.


Styrelsen har två propositioner. Inga motioner har inkommit.


Proposition - Förslag om namnförändring
För en del som varit medlemmar i föreningen under många år är namnbytet en väldigt känsloladdad fråga medan det för andra är en naturlig del i samhällsutvecklingen. Under flera år har det inkommit skrivelser till styrelsen om att föreningen bör byta namn då de tycker att namnet är både exkluderande och gammaldags. Styrelsen har vid samtliga tillfällen svarat att det är en förening med lång tradition och att namnet är ett välkänt varumärke i Uppsala.
Men med tiden har verksamheten förändrats och namnet speglar inte verkligheten
GF Uppsalaflickorna var från start en gymnastikförening för bara flickor och pojkarna började i nuvarande Uppsala GF men under åren har det förändrats och vi har nu pojkar och en annan idrottsgren, Cheerleading inom föreningens verksamhet.
Motivering till namnbytet
Styrelsen förstår att det är ett känslomässigt svårt beslut men vill att föreningen ska upplevas inkluderande och att alla medlemmar ska kunna identifiera sig med föreningsnamnet.
Vid beslut om namnändring – Vilket namn?
Om årsmötet tar beslut om namnändring föreslår styrelsen att namnbytet sker vid ett extra årsmöte i december med ambition att namnändringen träder i kraft den 1 januari 2021.
Där i mellan kommer medlemmar få vara med och påverka namnvalet genom att skicka in namnförslag till styrelsen.


Proposition - Förslag om byte av stadgar
GF Uppsalaflickorna vill gå över till Riksidrottsförbundets stadgemall och detta innebär automatiska uppdateringar av regelverk och förändringar. Det är endast ett fåtal anpassningar från föreningens tidigare stadgar som krävs.


Hälsningar
GF Uppsalaflickornas
Styrelse

Alla Kan Gympa!
2020-08-27 15:39
Nu på måndag den 31/8 startar vi vår anmälan till våra grupper Alla Kan Gympa.
Måndagen den 31/8 samt tisdagen den 1/9 har de som gått i en Alla kan gympa -grupp i våras förtur och kan anmäla till samma grupp. Vill man byta grupp eller är man ny medlem kan man anmäla från onsdagen den 2/9.

Alla kan gympa är en verksamhet för personer med funktionsvariant, t.ex. rörelsenedsättning, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och personer med utvecklingsstörning. Vi utgår från rörelseglädje och ser möjligheter istället för begränsningar i vår verksamhet.

Vi tränar grundmotorik, koordination, styrka och uthållighet och röra dig till musik.

Vi strävar också efter att erbjuda verksamhet som är anpassad efter målgruppen och ledarna har erfarenhet av personer med olika funktionsnedsättningar. Vi anpassar verksamheten efter den enskilde deltagaren och dess förutsättningar.

Alla kan gympa har något spännande, roligt och engagerande för alla – välkommen med din anmälan här via hemsidan!
Landslagsläger på Lingvallen i rytmisk gymnastik
2020-08-13 08:52

 

Alva Svennbeck, Elina Sheremey, Emma Göransson och Josefine Engstrand är fyra av GF Uppsalaflickornas Rg gymnaster som under tisdagen till fredagen befann sig på landslagsläger på Lingvallen utanför Ängelholm. Det blev ett lyckat läger för tjejerna och de tar med sig massor med kunskap till sin fortsatta träning på hemmaplan.

 

 

På lägret befann sig redan uttagna landslagsgymnaster och även de som är aspiranter till att vara med i landslaget.

Josefin, född 07 är en av juniorerna i Sverige som under året presterat väldigt bra och blivit uttagen att få medverka på lägret.

  • En av de roligaste sakerna tyckte jag var att lära känna alla från de olika föreningarna. På torsdag kväll åkte vi in till Ängelholm och spelade minigolf, det tyckte jag gjorde oss ännu närmare varandra, säger Josefine.

 

På lägret skulle det varit en före detta gymnast, Vasilina Kuksova från Estland som skulle medverkat som gästtränare men som fick förhinder pågrund av covid19. Detta innebar att hon inte kunde medverka fysiskt på lägret. Det löste sig dock genom att hon kopplades upp via Zoom och med hjälp av en projektor så kunde gymnasterna se henne på väggen i gymnastikhallen.

  • Det var väldigt tur att vi kunde lösa träningen med Vasilina då hon är så otroligt duktig på handredskap. Jag har flera övningar från hennes träning som jag kommer ta med mig hem och kanske lägga till i tävlingsprogrammen, förklarar Emma, född 03 som också är aspirant till att vara med i landslaget.

 

Balett, salsa och yoga stod på schemat under onsdagen. Tyra Medero som är en framgångsrik balett dansare och har dansat på operan höll i de passen.

  • Man märkte på henne att hon brann för dansen och att hon visste vad hon höll på med. Det som var extra kul också var att få prova på något annorlunda som salsa, säger Elina, född 06 som kom med i juniorlandslaget tidigare detta år.

 

Alva, född 00 har varit med i seniorlandslaget i snart 2 år och förklarar att läger på Lingvallen alltid är något hon ser fram emot.

  • Alla läger jag varit på i Ängelholm har alltid varit väldigt välplanerade och utmanande. Man får lära sig nya grejer och man tar alltid med sig ny kunskap hem som man kan använda sig av i sin fortsatta träning.

 

 

Glad sommar!
2020-07-02 11:52

Kansliet har sommarstängt fr.o.m onsdagen den 1 juli och finns åter på plats måndagen den 3 augusti.


All information om våra grupper samt anmälan inför höstterminens grupper finns att läsa om här på vår hemsida.


Vi önskar er en glad sommar!


Hälsningar

GF Uppsalaflickornas Kansli

ANMÄLAN HT20
2020-06-29 10:52

Vi planerar att starta upp befintliga grupper som vanligt till höstterminen. Det är oroliga tider så vi hoppas på er förståelse för att det kan ske förändringar i och med uppdateringar från Folkhälsomyndigheten. GF Uppsalaflickorna vill göra det bästa ur både ett samhälls- och medlemsperspektiv.


Anmälan till barngymnastik samt täningslag i truppgymnastik, cheerleading och rytmisk gymnastik kommer att ske på vår hemsida via den blåa boxen "Börja träna" ovan.


När öppnar anmälan?

  • Måndag den 10/8 kl. 10.00 öppnar anmälan till den grupp man tränat i under VT-20  för de som varit medlemmar under våren. 
  • Onsdagen den  12/8 kl. 10.00 öppnar anmälan till alla grupper för de som varit medlemmar under våren. 
  • Måndag den 17/8 kl. 10.00 öppnar anmälan för nya medlemmar.


Vilken grupp ska jag anmäla mitt barn till? 

Under höstterminen rekommenderar vi att anmäla till rätt åldersgrupp. Under våren rekommenderar vi att anmäla till samma grupp som man gått i under höstterminen. Ett barn född 2013 anmäls till en grupp från 7 år under höstterminen.


Höstterminen börjar vecka 36 - Välkomna med er anmälan vecka 33 eller 34!


Följ oss på Facebook!
Följ oss på Instagram!
Nyheter från våra grupper
Rytmisk gymnastik, 05/11 11:45 
Cheerleading, 05/11 11:37 
Truppgymnastik, 05/11 11:30 
 
Ladda hem medlemsappen!
Våra samarbetspartners