Föreningskollektion
Våra samarbetspartners
Välkommen till GF Uppsalaflickorna!
GF Uppsalaflickorna är en av Sveriges största gymnastikföreningar med ca 3000 aktiva medlemmar. Vi kan erbjuda allt från barngymnastik till ungdomsgymnastik, tävlingsgymnastik för Artistisk Gymnastik, Rytmisk Gymnastik, Cheerleading och Truppgymnastik.

Välkommen till oss!
Regionstävling i Lindesberg
2016-10-26 08:44
I helgen var de flesta av våra tävlingsgymnaster i Rytmisk Gymnastik och tävlade i Lindesbergs Arena. Förutom våra fina Uppsalaflickor deltog duktiga gymnaster i alla åldrar från Stockholm, Torsby, Lindesberg , Olsäter och Södertälje.

 

I miniorklassen individuellt deltog 16 gymnaster. Josefin Engstrand visade upp två fina program i fristående och boll och tog en välförtjänt silvermedalj.

 

I ungdomsklassen individuellt tävlade Ida Önnegren, Alisa Davidova, Angelina Ekström och Elina Sheremey. Alla tjejerna gjorde bra ifrån sig. Ida stod efter två mycket bra program i fristående och tunnband som segrare i den hårda konkurrensen. Angelina hamnade efter två tapp med tunnbandet på en 4e plats. Alisa och Elina hamnade på en delad plats.

 

I juniorklassen tävlade Antonia Magnusson och Olivia Teixeira. Antonia hamnade på en 8e plats efter lite trassel med sitt rep och att Olivia kom på en 13 plats av 17 gymnaster.

 

I seniorklassen tävlade Evelina Gommel och Alva Svennbeck. Alva tog guldet precis före Evelina som tog silvret.

 

I duoklassen ungdom tog charmiga Hanna Stenhammar och Sara Wigfeldt guld med sitt tunnbands program. I duoklassen junior blev det efter lite missar silver till Emelie Gunnarsson och Derya Yaldir och brons till Maja Isaksson och Lillie Gommel.

 

Vår fina juniortrupp med Zia Eriksson, Moa Edlund, Emma Göransson, Nicole Marx Blom och Julia Wiklund tog guld med sitt program i käglor. 

 

Ungdomstruppen med Elin Wiklund, Linnea Magdeburg, Elina Sheremey, Josefin Engström, Hanna Stenhammar och Sara Wigfeldt tog guld med sitt fristående program.Stort grattis både tränare och gymnaster till fina prestationer!


EM-guld till Uppsalagymnast
2016-10-15 23:52
Idag tog Sverige tre medaljer på EM i truppgymnastik i Maribor, Slovenien! Silver i herrklassen och GULD i mixed och damklassen. 
GF Uppsalaflickorna hade med en gymnast i damlandslaget, Amanda Norén som i dagens final gjorde en strålande insats tillsammans med sitt lag! Det hela avslutades med ett fristående som gav en otroligt fin poäng (22,65) och som puttade ner Island och Danmark till andra- och tredjeplatsen. 
Det här blev en fantastisk gymnastikhelg för Sverige och GF Uppsalaflickorna är självklart otroligt stolta över Amandas prestation! 
Stort grattis alla gymnaster och bra jobbat!!! 
EM i Truppgymnastik!
2016-10-12 11:14

Den här veckan startar EM-veckan för våra svenska landslag som redan nu är på plats nere i Slovenien.

GF Uppsalaflickorna har en representant med i damlandslaget som heter Amanda Norén och som tränar i Elittruppen. Damlandslaget ska försöka försvara sitt guld från förra EM och nu är det klart att även vi på hemmaplan kan få se tävlingarna via SVT enligt nedanstående tider;


Lördag 15 oktober
Mixed: SVT1 12.30-13.05, SVT2 13.05-14.00
Dam: SVT1, 15.00-16.30
Herr: SVT Play: 17.30-19.00


GF Uppsalaflickorna önskar alla svenska lag och vår Amanda STORT lycka till på tävlingarna!!

1 guld, 2 silver, 2 brons på helgens Lag SM i Rytmisk Gymnastik
2016-10-10 13:56
I helgen var 16 av föreningens RG gymnaster på plats i Göteborg för att göra upp om SM medaljerna i Lag SM.

På lördagen tävlade Emelie och Derya i klassen DTQ. För att få större konkurrens tävlade de mot seniorerna trots att båda två är juniorer. De körde två stabila program utan tapp men var lite sena på slutet i musiken. Deras insats resulterade i SM silver. 

På söndagen var det final för Emelie och Derya. Denna gång gick det tyvärr lite sämre och det blev en 3e plats för dem.
 I junior DTQ tävlade Maja och Lillie. Första programmet gick strålande och de ledde med 1 poäng men efter lite tapp i andra försöket halkade de ner till en andra plats.
 
I juniorklassen individuellt tävlade Antonia, Olivia och Ida. Alla tre gjorde sitt bästa och har framtiden för sig. De var tävlingens yngsta lag och kom på en fin 8e plats av 12 lag från hela Sverige. Ida fick den högsta totalpoängen bland flickor födda 2004 vilket bådar gott inför höstens Ungdomscupen! 

Vår duktiga juniortrupp (Angelina, Julia, Emma, Moa och Zia) tog med sitt kägelprogram ett välförtjänt guld! I sitt första försök så dominerade de tävlingen med ett nästintill felfritt program. I andra försöket så hade de några missar men slog trots det sina konkurrenter med nästan 3 hela poäng.

I seniorklassen tävlade Alva, Evelina och Petra. Petra gjorde en stabil tävling och var individuellt på en 2a plats. Alva och Evelina som precis börjat träna individuellt efter att ha kört RG trupp ett par år gjorde även de en godkänd tävling. De kom i lag på en 3e plats.
 
Då detta var första tävlingen för denna termin med nya program för de flesta var det lite nerver med i spelet. Nu är det bara att öva vidare och ladda till nästa tävling!

Ungdomsfonden
2016-10-06 15:27
Hej alla eldsjälar!

Det börjar dra ihop sig inför årets sista ansökningsomgång till Ungdomsfonden.

För er som inte känner till Ungdomsfonden än så är det ett initiativ från Schysst Framtid som riktar sig till barn och ungdomar utan de ekonomiska resurser som krävs för att delta i organiserad idrott.

Bidraget kan utgå med upp till 1 500 kr/år och går till medlems- och/eller träningsavgiften som respektive förening satt. Ansökan kan komma direkt från er som förening eller från annan anhörig till den ansökan gäller.

Ansökningsomgången stänger den 15 oktober. Så se till att det kommer ut i er förening så att de som behöver hinner få in en ansökan.

 

Nyheter från våra grupper
Trupp bas 1 Blå, 20/10 11:48 
Extenders, 13/09 23:30 
Extenders, 12/09 14:19 
Barn & ungdom, 15/08 14:33 
Truppgymnastik, 29/06 14:13