Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till GF Uppsalaflickorna!

GF Uppsalaflickorna är en av Sveriges största gymnastikföreningar med ca 3900 aktiva medlemmar. Vi kan erbjuda allt från barngymnastik till ungdomsgymnastik, tävlingsgymnastik för Artistisk Gymnastik, Rytmisk Gymnastik, Cheerleading och Truppgymnastik.


För mer information om våra grupper och hur man kan komma vidare och utvecklas i vår verksamhet tryck här!


Välkommen till oss!
Fantastiska resultat på JSM och SM i rytmisk gymnastik
2019-06-27 08:57
Igår tog vår senior Alva Svennbäck SM guld i mångkampen i rytmisk gymnastik!

SM veckan tjuvstartades redan i tisdags med JSM där vår junior Ida Önnegren tog silver i mångkampen med hela 45 deltagare. Angelina Ekström kom på en fjärde plats efter en spännande upplösning och vår förstaårsjunior Elina Sheremey tog sig till mångkampen bland de 15 bästa. Som lag tog juniorerna silver där även Alice, Hanna och Elin ingick i laget.

Resultat
Senior mångkamp
Junior mångkamp
Alva Svennbäck, 1a plats 
Ida Önnegren, 2a plats
Emma Göransson, 6e plats
Angelina Ekström, 4e plats
Evelina Gommel, 7e plats
Elina Sheremy, 13e plats
Maja Isaksson, 12e plats
Elin Wiklund, 22 plats
Marlen Vaidla, 14e plats
Alice Lazarevic, 23e plats
Ellen Kastensson, 16e plats
Hanna Stenhammar, 38e plats
Olivia Teixeira, 20e plats
Matilda Persson, 22 plats
Senior lag
Ellen Kastensson/Marlen Vaidla, 1a plats
Emma Göransson/Olivia Taxeira, 3e plats
Idag fortsätter spänning så glöm inte att följa våra gymnaster på Gymnastikförbundets Youtube!

Vi vill hälsa ett stort grattis och ett lycka till till tjejerna!
Preliminära tider till till höstens barn- och ungdomsgrupper
2019-06-18 10:46

Anmälan till höstens barn- och ungdomsgrupper i barngymnastik, trupp, cheerleading och rytmisk gymnastik kommer att öppna måndag kl. 08.00 vecka 33 för våra befintliga medlemmar. Alla medlemmar som gått i en grupp under vårterminen kommer ha förtur till just den gruppen under måndagen och tisdagen vecka 33 (12/8 och 13/8) och sedan öppnas anmälan för resterande medlemmar. Måndag kl. 08.00 vecka 34 öppnar anmälan för nya medlemmar.


Redan nu kan du se vilka preliminära grupper som kommer finnas under höstterminen genom att gå in via Anmälningsfliken. De flesta kommer förhoppningsvis vara kvar som det ser ut idag men det kan komma att ändras när vi får reda på vilka lokaler vi får hyra av kommunen nästa säsong.


Vilken grupp ska jag anmäla mitt barn till? 

Höstens grupper kommer läggas upp på hemsidan under sommaren.

Under höstterminen rekommenderar vi att anmäla till rätt åldersgrupp. Under våren rekommenderar vi att anmäla till samma grupp som man gått i under höstterminen så länge inte ledaren rekommenderat något annat. En gymnast född 2012 anmäls till i en 7 års grupp både höstterminen 2019 och vårterminen 2020 om inget annat diskuterats.


Höstterminen börjar vecka 36 - Välkomna med er anmälan vecka 33 eller 34!


Hälsningar

GF Uppsalaflickorna

Fina resultat på Riksserie 3 i Rytmisk gymnastik
2019-06-18 08:32I helgen var tränare Katarina Jönsson Söderberg och Paulina Gunnarsson tillsammans med domare Eliska Cupr och tio gymnaster från GF Uppsalaflickorna i Örnsköldsvik på Riksserie 3 i rytmisk gymnastik.

Fem juniorer tävlade på lördagen och fem seniorer på söndagen.

Lördagen inleddes med den högsta klassen, junior FIG, där Ida Önnegren och Angelina Ekström tävlade i grenarna rep, käglor och band. Ida lyckades bäst i grenen käglor där hon hade dagens överlägset högsta poäng. Hon tog efter tre grenar en fin silvermedalj i mångkampen medan Angelina hamnade på en fjärde plats.
Efter FIG klassen tävlade BAS klassen där Alice Lazarevic, Elina Sheremey och Elin Wiklund tävlade i två grenar var. Alice gjorde en strålande tävling och tog silvret, Elina på en fjärde plats tätt därefter och Elin på en 19e plats av 25 startande.

Söndagen startade med senior DTQ, en tävlingsform som blir mer och mer populär där man kan tävla två, tre eller fyra gymnaster tillsammans i ett program.
Från Uppsala tävlade Emma Göransson och Olivia Teixeira med sitt helt nya program. De lyckades mycket bra och tog säkert hand om guldet.

Tävlingen fortsatte sedan med senior klassen FIG. I denna klass tävlade Alva Svennbeck och Marlen Vaidla. Efter tre program hamnade Alva på en silverplats och Marlen på en sjunde plats.
I klassen senior BAS tog Emma Göransson överlägset hand om guldet med över 6 poäng till tvåan. Maja Isaksson tog bronset och Olivia Teixeira kom på en 8e plats.

Härnäst väntar SM i Malmö om en vecka dit vi åker med hela 8 seniorer och 6 juniorer!


/Katarina J Söderberg
GF Uppsalaflickorna

USM-brons till Pojktruppen
2019-06-03 08:53

I helgen var Pojktruppen Uppsala i Växjö och tävlade USM i truppgymnastik. De tog hem ett brons och var första pojktrupp att tävla och placera sig på ett USM för Uppsalaflickorna.
Nu siktar de mot nya mål efter en lång tävlingsperiod.


Stort stort grattis till gymnaster och tränare!


Fina resultat på Riksserie 2 i Rytmisk Gymnastik!
2019-05-27 07:24


 

Under helgen har ett stort gäng RG gymnaster varit i Kristianstad på Riksserie 2 i rytmisk gymnastik. Hela femton gymnaster hade vi som representerade Uppsalaflickorna i de olika klasserna.

 

Lördagens tävling inleddes med den Fria klassen, en tävlingsklass för de yngre gymnasterna som tränar på att tävla nationellt. Denna klass bedöms endast i utförande och inga placeringar ges. I denna klass tävlade Josefine Engstrand och Linnéa Magdeburg som är två lovande gymnaster som har framtiden för sig.

 

Fria klassen avlöstes av junior BAS klassen. Där hade vi fyra duktiga tjejer med , Elina Sheremey, Elin Wiklund, Alice Lazarevic och Hanna Stenhammar. Bäst denna gång lyckades Elina som hamnade på en fin 4e plats bland 35 gymnaster från hela Sverige. Tätt därefter kom Elin på en 6e plats, Alice på en 7e plats och Hanna på 30e plats.

 

I juniorklassen FIG tävlar de som är på en lite högre nivå. Där hade vi våra två juniorlandslagsgymnaster med, Ida Önnegren och Angelina Ekström. Båda två gjorde bra prestationer men inte felfria. Angelina hamnade på en fin 2a plats och Ida tog hand om bronset.

 

På söndagen var det seniorernas tur. Vi är stolta över att ha hela sju seniorer tävlande från Uppsala. I klassen senior BAS tog Emma Göransson överlägset hand om guldet efter två stabila program. Olivia tog en fin tredje plats, Matilda en fjärde plats och Ellen tog 9e platsen av 12 startande gymnaster.

 

Efter BAS tävlade seniorklass FIG där vi hade tre gymnaster, Alva Svennbeck, Evelina Gommel och Marlen Vaidla. Alva som är klar för VM tog en 2a plats, Evelina en 6e plats och Marlen en 10e plats efter tre program.

 

Söndagen avslutades med senior DTQ där vi hade Marlen och Ellen som tävlade. Efter ett bra program samt ett lite skakigare så tog de slutligen ett silver med sitt tunnbandsprogram.

 

Härnäst väntar Riksserie 3 i Örnsköldsvik och efter det SM i Malmö.

 

Grattis till fina prestationer allihop!

 

Nyheter från våra grupper
Rytmisk gymnastik, 20/06 11:45 
Cheerleading, 20/06 11:37 
Truppgymnastik, 20/06 11:30 
Barngymnastik, 15/05 13:55 
 
Föreningskollektion
Våra samarbetspartners