Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
GF Uppsalaflickorna
Gymnastik och cheerleading
Välkommen till GF Uppsalaflickorna
GF Uppsalaflickorna är en av Sveriges största gymnastikföreningar med ca 3900 aktiva medlemmar. Vi kan erbjuda allt från barngymnastik till ungdomsgymnastik, tävlingsgymnastik för Artistisk Gymnastik, Rytmisk Gymnastik, Cheerleading och Truppgymnastik. Välkommen till oss!

Föreningskollektion

I sammarbete med Vera Sport kan ni beställa kläder från vår föreningskollektion

Bli ledare

Vill du bli ledare hos oss?

Börja träna

Vill du börja träna hos oss?

All träning är inställd från och med den 18 mars
2020-03-17 16:08

GF Uppsalaflickorna ställer nu in all sin träning från och med imorgon den 18 mars till den 1 april 2020, baserat på  Folkhälsomyndigheternas rekommendationer att undvika fysisk kontakt på idrottslektionerna samt minimera sociala kontakter.

Våruppvisningen och allt tävlingsdeltagande ställs in under mars och april. Styrelsen kommer att hålla sig uppdaterad och återkomma med mer information i början av vecka 14 . 


Det känns oerhört tråkigt men viktigt att vi alla följer det expertisen säger och att det får den minskade effekt på smittspridningen som avses.


För mer information gå in på folkhälsomyndighetens hemsida https://www.folkhalsomyndigheten.se/


Vid frågor och funderingar är ni välkomna att kontakta info@gfuppsalaflickorna.se


Med vänliga hälsningar
GF Uppsalaflickornas
Styrelse

Uppdaterat läge Covid-19
2020-03-16 14:48

GF Uppsalaflickorna följer likt tidigare Folkhälsomyndigheternas rekommendationer. Folkhälsomyndighetens bedömning i dagsläget är att det inte är en effektiv åtgärd att hålla friska barn hemma – skolbarn driver inte den här epidemin. 


Men för att minska smittspridningen är det just nu viktigare än någonsin att man inte kommer till träningen om man känner sig hängig eller har förkylningssymtom. Om ni känner er det minsta sjuka/förkylda eller bara känner att ni inte vill åka till gymnastikhallen meddelar ni bara det till er ledare. Det är helt upp till den aktiva/e själv och dennes vårdnadshavare och givetvis behövs inga förklaringar varför man inte kommer.

Vi förstår verkligen att man kan ha delade meningar kring detta och vi har fått mail från föräldrar med synpunkter både för och emot träning. Vi vill verkligen understryka att vi inte har tillräcklig kunskap kring detta och förlitar oss på Folkhälsomyndighetens kunskap och rekommendationer.


Vi hoppas även på er förståelse om vi pga av ledarbrist får ställa in träningstillfällen med kort framförhållning.


Viktigt att tänka på:

  • Som tidigare uppmanar vi våra aktiva att inte gå och träna om man är sjuk. Även om symptomen är väldigt milda ska du stanna hemma.
  • Uppmanar även medföljande föräldrar att stanna hemma om man är sjuk, eller har lindriga symptom.
  • Tvätta händerna noggrant och ofta.

För mer information gå in på folkhälsomyndighetens hemsida https://www.folkhalsomyndigheten.se/ 


Vi uppmanar till att följa dessa källor och påminner om att det är viktigt att komma ihåg att allas situation är unik och att exempelvis sjukdomshistorik i familj eller närmsta omgivning kan påverka beslut. 
GF Uppsalaflickornas styrelse kommer att vara kontinuerligt uppdaterade. Om nya förutsättningar ges kommer styrelsen kunna fatta snabba beslut.


Vid frågor och funderingar kontakta info@gfuppsalaflickorna.se


Med vänliga hälsningar
GF Uppsalaflickornas
Styrelse

Covid-19
2020-03-11 08:31

GF Uppsalaflickorna följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och fattar beslut därefter. Uppsalajakten och Regionstävlingen i Rytmisk Gymnastik ställs tyvärr in men träningar genomförs tills vidare som vanligt. 

Att tänka på:

  • Som tidigare uppmanar vi våra aktiva att inte gå och träna om man är sjuk. Även om symptomen är väldigt milda ska du stanna hemma.
  • Uppmanar även medföljande föräldrar att stanna hemma om man är sjuk, eller har lindriga symptom.
  • Tvätta händerna noggrant och ofta.
För mer information gå in på folkhälsomyndighetens hemsida https://www.folkhalsomyndigheten.se/ 

GF Uppsalaflickornas styrelse kommer att vara kontinuerligt uppdaterade. Om nya förutsättningar ges kommer styrelsen kunna fatta snabba beslut.

Med vänliga hälsningar
GF Uppsalaflickorna
Christina Almskoug
Nordiska Mästerskapen 2020 i Rytmisk Gymnastik
2020-03-09 13:56
Våra härliga gymnaster och domar/tränarduo!

Varannat år hålls de nordiska mästerskapen i rytmisk gymnastik. Detta år gick tävlingen av stapeln på hemmaplan i Sverige i Kristianstads fina Arena.

Från Uppsala hade vi hela 9 gymnaster som under hösten lyckats kvala in i det svenska laget som skulle representera Sverige.

Vår regerande svenska mästarinna och landslagsgymnast Alva Svennbeck blev uttagen av landslagsledningen att köra samtliga fyra grenar i mångkampen för individuella seniorer.

Vår junior Elina Sheremey, även hon landslagsgymnast, fick äran att köra sina boll och rep program.

Även vår nystartade juniortrupp kvalade in med sitt program i band och vår fina duo med seniorerna Marlen Vaidla och Evelina Gommel med sitt fartfyllda program i tunnband.

Alla flickorna har gjort sitt bästa för att vara väl förberedda för detta mästerskap både på hemmaplan och på det förberedande NM läger de deltog på i februari.

 

Resan till Kristianstad startade på torsdag med tåg och vi var framme i lagom tid på kvällen. Fredagen innehöll lite förberedelser samt podiumträning i Arenan.

 

På lördagen var Arenans läktare full av ditresta supporters från Uppsala, övriga Sverige och de andra nordiska länderna. Gymnasterna var nervösa men också väldigt taggade att göra en bra tävling.

Först ut var de individuella juniorerna där Elina gjorde mästerskapsdebut. Elina gjorde en mycket stark och stabil tävling rakt igenom och visade att hon har en lovande framtid för sig som gymnast.

Efter juniorerna var det dags för de individuella seniorerna där Alva körde tre av fyra program väldigt bra och där hon i tunnband belönades med sin högsta poäng någonsin 15,25! Alva gick vidare till söndagens grenfinaler i tunnband, boll och käglor och placerade sig på en 8e plats i den mycket hårda konkurrensen.

Juniortruppen var sist ut för dagen och trots några missar slog de sitt poängrekord samt gick vidare till söndagens grenfinal.

 

Söndagen startade tidigt och det var då dags för DTQ klassen. Evelina och Marlen gjorde där en strålande tävling där de till slut fick ta emot ett mycket fint NM silver!!!

Juniortruppen tävlade därefter och fick till slut ett NM brons!

Seniorklassens grenfinaler avgjordes efter det där Alva återigen gjorde en stark tävling och belönades med ett nytt poängrekord i boll 16,15!!!

 

NM blev för oss i Uppsala en mycket fin upplevelse och alla våra gymnaster gjorde mycket starka och bra prestationer som vi är väldigt nöjda med!

Miss Valentine Grand Prix 2020 i Rytmisk Gymnastik
2020-03-09 11:14

Tisdagen den 25 februari åkte GF Uppsalaflickornas två seniorgymnaster Alva Svennbeck samt Emma Göransson tillsammans med tränare Katarina J Söderberg till ett snöigt Estland för att tävla årets upplaga av Miss Valentine. En stor internationell tävling där de flesta utav världens toppgymnaster från Ryssland, Bulgarien, Ukraina, USA mm fanns på plats. Med oss på resan hade vi även junioren Tindra Laukkanen från Södertälje.

 

På onsdagen var det förträning och podiumträning för Emma och Tindra. Båda två såg väldigt starka och bra ut på mattan.

Även Alva passade på att träna lite på tävlingsmattan.

 

På torsdag eftermiddag startade tävlingen för seniorerna och Emma, som gjorde debut som individuell gymnast i stora internationella sammanhang, började i grenen tunnband. Ingen nervositet märktes av på Emma och hon gjorde ett mycket fint och lovande intryck på tävlingsmattan. Poängen blev 13,2.

Därefter körde hon ett väldigt starkt program i käglor och belönades med den mycket fina poängen 14,2.

 

På fredagen var det boll för både Tindra och Emma på schemat. Emma gjorde en lite skakigare insats denna dag och fick poängen 9,85. Allt som allt var flickorna hyfsat nöjda med sin insats men även medvetna om vad som behövs förbättras och jobbas på. Juniortävlingen för gymnaster födda 2005 vanns av Melaniia Tur från Ukraina medan seniorklassen vanns utav en fantastisk Anastasia Guzenkova från Ryssland.

 

På kvällen var det sedan podiumträning för de seniorer som tävlade i Grand Prix. Sverige representerades där av Alva Svennbeck. Träningen gick bra för Alva förutom bollen som betedde sig lite annorlunda på det upphöjda tävlingsgolvet.

 

Lördagen var en lång och intensiv tävlingsdag för Alva där hon tävlade i alla fyra program under samma dag. Första redskapet för dagen var käglor där hon efter ett säkert och stabilt program drog till med sin högsta poäng internationellt någonsin på 15,05!

Sen var det dags för band vilket också avlöpte utan några tapp. Poäng blev 13,4.

Tunnbandsprogrammet som är relativt nytt strulade lite med bla ett tapp utanför mattan och poängen blev 13,45. Dagen avslutades med boll för Alva och liksom på podiumträningen så studsade bollen inte alls i alla ADs som Alva ville och poängen blev 11,45. Sammantaget var Alva besviken över boll som hon vet att hon kan utan missar samt tunnband som också kan vara bättre men också mycket stolt och nöjd över att ha tagit sig över 15 poäng internationellt.

 

Alva visade att hon utvecklas till det bättre för varje internationell tävling hon gör och vi är väldigt nöjda med främst det mentala som har förbättrats avsevärt. Även poängen stiger för varje tävling vilket känns lovande för framtiden.

 

Alla tre gymnaster representerade Sverige på ett mycket fint sätt både på och utanför tävlingsmattan.

Det är oerhört viktigt att få komma ut internationellt och se RG i toppklass på nära håll och för flickorna och mig var det väldigt inspirerande och lärorikt.

 

Grand Prix tävlingen vanns utav en mycket säker Arina Averina från Ryssland med Lala Kramarenko på andra plats samt Ekaterina Selezneva på en tredje.

 

Söndagen spenderade vi i Arenan och tittade på alla grenfinalerna i Grand Prix samt den avslutande galaföreställningen och tidigt på måndag morgon åkte vi hemåt till Sverige igen fyllda av inspiration och motivation.

 

/Katarina J Söderberg

 

Följ oss på Facebook!
Följ oss på Instagram!
Nyheter från våra grupper
Barngymnastik, 05/11 13:55 
Rytmisk gymnastik, 05/11 11:45 
Cheerleading, 05/11 11:37 
Truppgymnastik, 05/11 11:30 
 
Föreningskollektion
Våra samarbetspartners