Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till GF Uppsalaflickorna!

GF Uppsalaflickorna är en av Sveriges största gymnastikföreningar med ca 3900 aktiva medlemmar. Vi kan erbjuda allt från barngymnastik till ungdomsgymnastik, tävlingsgymnastik för Artistisk Gymnastik, Rytmisk Gymnastik, Cheerleading och Truppgymnastik.


För mer information om våra grupper och hur man kan komma vidare och utvecklas i vår verksamhet tryck här!


Välkommen till oss!
Fina prestationer i VGF-cupen i helgen!
2019-11-11 13:07

I helgen har fem av våra trupper varit och tävlat på VGF-cupen i Stockholm. Tävlingen resulterade till medaljregn för Uppsalaflickorna.


Bas 2 flickor födda 2010 tävlade under lördagen i klass Hjulningen. Det var en fantastisk rolig dag där tjejerna verkligen presterade på topp! Laget ställde upp med två friståendelag där samtliga gymnaster var med och tävlade vilket resulterade i ett silver och ett guld. Det blev även guld i både matta och hopp efter otroligt fina utförda varv av tjejerna. Nu siktar laget mot nya spännande utmaningar och mål!


Trupp Sverker 11 år+ tävlade senare under dagen i klass Flickisen. Tävlingen tillåter bara 25 deltagare per lag så gruppens 30 gymnaster delades in i ett yngre och äldre lag. Målsättningen med tävlingen var att få träna på att tävla och visa upp sin gymnastik. Överraskande och icke-förväntat tog de hem guldet i tumbling! Nu är laget ännu mer peppade på kommande tävling som är om två veckor!


I samma klass tävlade Trupp Ekeby. De tyckte tävlingen var kul! Med många nya gymnaster som inte tävlat utanför Uppsala förut blev det en spännande dag. De hade en god lagstämning och gjorde deras bästa på golvet, vilket resulterade i ett silver i fristående. Tränarna är superstolta över tjejerna! 


I söndags tävlade Bas 2 2009 i klass Rondaten på VGF-cupen. Tjejerna var först ut av alla tävlande med riktiga pangvarv på tumbling och kammade hem en guld-och bronsmedalj i fristående. De har övat på fina och stabila landningar vilket de verkligen fick visa upp på trampetten. Om tre veckor ska de tävla igen och är mer taggade än någonsin. Snyggt jobbat tjejer!


Att Trupp Sverker 8-11 år skulle, under samma klass, kamma hem ett guld på sin första tävling utanför Uppsala hade ingen ens vågat hoppats på. De tävlade i en svår klass mot lag som tränar upp till tre gånger fler timmar per vecka och dels genom att låta samtliga 22 tjejer delta i alla varv. Guldet kom i grenen matta/tumbling vilket är extra anmärkningsvärt då truppen inte ens har tillgång till redskapet tumbling under ordinarie träningar. Ett stort grattis till de fantastiskt fina insatserna som sträckta ben, spända vrister och mycket glädje förde med sig!Stort grattis till riktigt fina prestationer både till gymnasterna och tränarna!

Inför anmälan VT20
2019-11-06 08:49


Anmälan till vårterminens grupper sker via vårt anmälningssystem på hemsidan. Alla våra nuvarande medlemmar som tränat i en grupp under höstterminen kommer ha förtur till just den gruppen under från måndag 2/12 kl. 08.00. Onsdagen den 4/12 kl. 08.00 släpps platserna till övriga medlemmar med förtur. Se därför till att anmäla måndag eller tisdag om ni önskar behålla er plats i  gruppen. Måndagen 9/12 kl. 08.00 öppnas anmälan för alla.

Vilken grupp ska jag anmäla mitt barn till? 

Under våren rekommenderar vi att anmäla till samma grupp som man gått i under höstterminen. Gymnaster födda 2014 och 2015 anmäls t.ex. till en 5-6 års grupp vårterminen 2020, om inget annat diskuterats.


Kösystem 
Nytt för i år är även att du kan "Prenumerera" om din önskade grupp är fullbokad. Om gruppen står som "Fullbokad" på vår Anmälningssida så kan du klicka på gruppen följt att klicka på knappen "Prenumerera". Du kommer sedan att få ett mejl med en anmälningslänk skickat till dig om det finns en plats ledig i gruppen längre fram. Först till kvarn tillämpas. 

Höstterminen börjar vecka 3 - Välkomna med er anmälan vecka 49 eller 50.


Vänliga hälsningar
GF Uppsalaflickorna

Riksfyran herr i Örebro
2019-10-31 16:13

I helgen var Pojktruppen i Örebro och tävlade Riks 4:an herr med 2 lag.

Vårat mål med tävlingen var att så många som möjligt skulle få tävla i fristående vilket vi lyckades med plus att vi provade många nya varv på tävlingen.

Killarna genomförde en bra tävling som slutade med ett brons och en fjärde plats.

Nu skitar vi mot nya mål och laddar för JNM-kvalet och Riks 2:an mix.


Bra jobbat båda lagen och tränare!

Alva Svennbeck överlägsen vinnare utav Svenska Cupen 2019!
2019-10-28 07:56

I helgen avgjordes Svenska Cupen i rytmisk gymnastik på hemmaplan i Fyrishov, Uppsala där Sveriges 12 bäst rankade seniorer och 15 bästa juniorer gjorde upp om de åtråvärda medaljerna på höstens största nationella tävling. Även Ungdomscupen med Sveriges bästa ungdomsgymnaster födda 2007 avgjordes under helgen.

 

Trots stora problem med nedskärningar av markeringstimmar från kommun och betydligt färre träningstimmar under hösten gjorde Uppsalas elitgymnaster ett strålande resultat i den hårda konkurrensen. Det är dock bara en tidsfråga tills det inte längre fungerar för dem att ligga i toppen då Fyrishovs extremt höjda hallhyror gör att istället för att kunna träna står alla hallar tomma utan att föreningarna eller Celsiusskolans Elitidrottsgymnasie har råd att hyra dem. Detta drabbar för närvarande eliten men kommer i längden drabba bredden i rytmisk gymnastik, där för tillfället 80 barn och ungdomar i Uppsala utövar sporten på sin fritid. 

 

Resultatet på tävlingen blev att Uppsalas svenska mästarinna Alva Svennbeck överlägset vann mångkampen på lördagen efter fyra mycket starka program. Alva som har presterat mycket stabilt både nationellt och internationellt under året fortsätter att utvecklas och gå från klarhet till klarhet. Hon tog i grenfinalerna på söndagen ytterligare två guld och även två silver. Under Alva har vi ytterligare två starka seniorgymnaster i Evelina Gommel och Emma Göransson. Emma gjorde mycket fina prestationer i grenfinalerna och tog där ett silver och ett brons. Även Evelina lyckades ta medalj i grenen band där hon tog ett brons.

 

I juniorklassen tog Ida Önnegren två silvermedaljer i grenfinalerna. I ungdomsklassen visade Josefine Engstrand och Linnéa Magdeburg att Uppsala även har en mycket stark bredd i alla åldersklasser och tog ett silver respektive ett brons i mångkampen. I DTQ klassen för seniorer tog Marlen Vaidla och Evelina Gommel guld i mångkampen och silver i finalen. Olivia Teixeira och Emma Göransson tog ett brons i mångkampen. Juniortruppen tog med sitt nykomponerade bandprogram silver i mångkampen och ytterligare ett silver i grenfinalen.

 

/Katarina J Söderberg

Tränare

Svenska Cupen i RG - kom och heja fram våra gymnaster!
2019-10-21 14:55
Glada seniortjejer!
I helgen den 26-27 oktober kommer Svenska Cupen i Rytmisk Gymnastik avgöras i Fyrishov. Kom och heja fram våra duktiga gymnaster!
Vi på kansliet önskar alla ett STORT LYCKA TILL!!!
Nyheter från våra grupper
Barngymnastik, 05/11 13:55 
Rytmisk gymnastik, 05/11 11:45 
Cheerleading, 05/11 11:37 
Truppgymnastik, 05/11 11:30 
 
Föreningskollektion
Våra samarbetspartners