Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till GF Uppsalaflickorna!

GF Uppsalaflickorna är en av Sveriges största gymnastikföreningar med ca 3900 aktiva medlemmar. Vi kan erbjuda allt från barngymnastik till ungdomsgymnastik, tävlingsgymnastik för Artistisk Gymnastik, Rytmisk Gymnastik, Cheerleading och Truppgymnastik.


Välkommen till oss!
Minidokumentär om Excaliburs resa mot guldet
2020-01-24 15:40
Se minidokumentären, skapad av Emma Burgos, om hur Excaliburs tog vägen till guldet under Junior VM i cheerleading våren 2019.

Klicka här för att se dokumentären.


Sportlovsläger
2020-01-15 14:51
Måndag 20/1 kl. 08.00 öppnar anmälan till GF Uppsalaflickornas Sportlovsläger i gymnastik. Lägret är måndag-torsdag v. 8 kl. 09.00-13.00 i Gymnastikhallen, Fyrishov. Lägret är från 7 år och kostar 650 kr.

Anmälan sker via vårt bokningssystem på www.gfuppsalaflickorna.se. Lägret har 40 platser och de brukar gå åt fort så önskar ni en plats rekommenderar vi att anmäla er så fort ni kan.

Välkomna med er anmälan!

Sommarläger
Inför sommaren arrangerar vi sommarläger i gymnastik v. 25, 26, 27, 32 och 33. Cheerläger (nybörjare till level 3) anordnas v. 27 och 32. Anmälan till sommarlägren öppnar 2/3 kl. 08.00. Mer info kommer senare.

HUVUDLEDARE OCH HJÄLPLEDARE SÖKES!
2020-01-03 10:10
Inför vårterminen har vi behov av fler huvudledare och hjälpledare till vår barn- och truppgymnastik som vi har runt om och utanför Uppsala.

Huvudledare ansvarar för gruppens planering, föräldrakontakt och administrativa uppgifter. Från 16 år får du bli huvudledare.

Hjälpledare hjälper huvudledaren med gruppen, t.ex. håller handen på balansgången, hjälper till med redskapsbanan och håller ordning i gruppen. Från 13 år får du bli hjälpledare och vi har allt från 13-åriga hjälpledare i våra grupper till föräldrar som är hjälpledare i sitt barns grupp.

Som ledare får du:
  • Utbildning

  • Arvodering (och/eller avdrag på ditt barn träningsavgift)

  • Stöd och hjälp vid frågor

  • Ledartröja

  • Gratis träningsavgift i Trupp Gränby fr. 13 år och Vuxengruppen fr.18 år


Är du eller någon du känner intresserad av att bli hjälpledare eller huvudledare - tveka inte att höra av dig till oss!

info@gfuppsalaflickorna.se eller 070-450 17 51.
Uppsalaflickorna i samarbete med PACS
2019-12-27 12:46
Louise Hammarbäck, projektledare

PACS är en barnrättsorganisation som utbildar barn i barnkonventionen och kroppslig integritet. PACS utbildar även idrottsföreningar i barnkonventionen och ser till att den genomsyrar idrottsverksamheten.

 

PACS har under hösten haft ett pilotprojekt med två barngrupper i Uppsalaflickorna. Projektet hade som syfte att stärka barns kunskaper om sina rättigheter genom att utbilda barnen i barnkonventionen och kroppslig integritet.

Målgruppen utbildades under tre tillfällen i barnkonventionen och kroppslig integritet.

Det första tillfället bestod av allmän information om barnkonventionen och en presentation av de fyra grundpelarna i konventionen. Vid det andra tillfället deltog barnen i diskussioner om kroppslig integritet. Det tredje tillfället bestod av diskussion kring begreppet våld.

 

Båda barngrupper visade en bra kompetens vad gäller innebörden av barnkonventionen under undervisningen och efteråt. Detta visades genom barnens nyfikenhet, deltagande och berättande om egna erfarenheter. En flicka uttryckte:

.. man kan känna att man kan vara trygg hos flera människor om man vet att dem inte gör sådant mot andra barn som inte är så snällt.” Flicka 8 år


HÄR kan ni läsa mer om projektet.Medaljer på STG-Cup i Artistisk Gymnastik
2019-12-27 09:39
Det blev medaljregn på STG Cup i Stockholm!
På förmiddagen tävlade klasserna steg 1-4 där Agnes Engström knep första platsen på steg 1, Emmy Skargren tredje platsen på steg 3 och Johanna Landgren förstaplatsen på steg 4. Alla andra gymnaster kom på fjärde plats och tillsammans kom de på en fin andra plats i lagtävlingen.
På eftermiddagen var det dags för klasserna steg 5-6 plus Regions- och Rikspokalen. På steg 5 knep Lydia Törnlund en fjärdeplats i mångkampen och en grenseger i barr och  Klara Sandegren en tredjeplats i hopp. På steg 6 kom Ella Bylund på en tredjeplats i mångkampen och en andra plats i bom. På Regionspokalen kom Elin Karlsson på en andra plats i mångkampen och tog en grenseger i bom.  Viktoria Lönnstedt kom på en fin femte plats i mångkampen och tog hem grenseger i barr på Rikspokalen. Dessutom tog hela gängen silver i lagfinalen samt den åtråvärda pokalen till laget som var bäst på att heja på alla andra.

En fantastisk dag och stort GRATTIS till alla gymnaster och ledare!
Nyheter från våra grupper
Barngymnastik, 05/11 13:55 
Rytmisk gymnastik, 05/11 11:45 
Cheerleading, 05/11 11:37 
Truppgymnastik, 05/11 11:30 
 
Föreningskollektion
Våra samarbetspartners