Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Information om vår barn- och ungdomsgymnastik

GF Uppsalaflickorna har cirka 100 barn- och ungdomsgrupper på ett tjugotal skolor runt om i hela Uppsala samt Björklinge, Bälinge, Storvreta, Jälla, Knivsta och Funbo.

Vår gymnastikträning för barn- och ungdomar är en blandning av gymnastik och lek som vi anpassar till gruppens sammansättning och individuella behov. Vi tränar grundformerna som är gå, krypa, springa, klättra, hoppa, balansera, hänga, kasta och fånga. Målsättningen är att det ska vara roligt och utvecklande träning för alla deltagare. Gymnastiken gynnar den motoriska utvecklingen och är en bra grund för annan idrottsverksamhet.


Anmälan

Från den termin ert barn fyller tre år är ni välkomna att anmäla till våra vanliga barngrupper. Här tränar vi från 45 minuter i veckan och vi har grupper alla veckodagar förutom fredagar. Från det att gymnasten fyller 7 år finns det grupper som tränar lite mer i veckan. Detta är både vanliga grupper men det finns även Fortsättningsgrupper där gymnasterna tränar och tävlar på lite mer avancerad nivå. För att få anmäla till Fortsättningsgrupp krävs att man har förkunskapskraven. Se mer info här eller i vänsterspalten här bredvid.

I vissa av dessa grupper tillkommer en träningslicens för att få göra förövningar till- och volter på trampetten och den är då oftast tillagd vid anmälan och kostar 150 kr.

 

Anmälan till alla våra grupper sker via vår hemsida, där även betalning görs för att bekräfta platsen samt försäkra gymnasterna via Pensum. Vid anmälan måste du ha tillgång till kontokort som är aktiverat för att betala över internet.

Våra grupper kostar 950 kr per termin för de grupper som tränar upp till en timme i veckan.

Våra terminer är mellan 12-14 gånger, vi tränar inte på skolloven och röda dagar.

 

Vilken grupp ska jag anmäla mitt barn till?

Under höstterminen rekommenderar vi att anmäla till rätt åldersgrupp. Under våren rekommenderar vi att anmäla till samma grupp man gick i under höstterminen så länge inte ledaren rekommenderat något annat. Alltså anmäls en gymnast född 2015 i en 3 års grupp både höstterminen 2018 och vårterminen 2019 om inget annat diskuterats.

 

Syskonrabatt

Efter andra anmälda syskonet i en familj blir rabatten halva billigaste terminsavgiften per barn som anmäls efter detta. (Tredje barnet). Dessa barn anmäls som vanligt och ni kontaktar sedan kansliet för att erhålla rabatten som återbetalas efter uppgifter om kontonummer, bank och kontoinnehavarens namn har mailats till kansliet.


Tränar-mer-rabatt

Om ett barn anmäls till flera grupper ska kontakt med kansliet tas för att erhålla tränar-mer-rabatten. Halva terminsavgiften av den billigaste gruppen som barnet är anmäld till återbetalas efter uppgifter om kontonummer, bank och kontoinnehavarens namn har mailats till kansliet.


Vår gymnastik

På gymnastiken kan gymnasterna vara klädda i t-shirt och shorts, linne och trikåer eller gymnastikdräkt, det som känns bra. Det ska helst inte vara för stora kläder som kan fastna i saker eller som barnen kan snubbla på. Det går bra att vara barfota eller ha mjuka skor på fötterna, helst med lite fästa under så man inte halkar. Det är bra om barn med långt hår sätter upp detta och att man lämnar alla smycken hemma.


Frånvaro

Frånvaro rapporteras till respektive ledare för gruppen via mejl.

 

Medföljande föräldrar/vårdnadshavare

På våra gymnastikträningar är en förälder välkomna att sitta med i hallen vid första och andra tillfället om så behövs. Sedan är ni välkomna att sitta utanför i omklädningsrummet så att barnen lättare kan koncentrera sig på gymnastikträningen. Vid sista tillfället bjuds föräldrarna in för att se på terminsavslutningen.

 

Välkommen till GF Uppsalaflickorna!

 
Föreningskollektion
Våra samarbetspartners