Gymnastik och cheerleading

Rapport från Riksserie 4 i Rytmisk Gymnastik
2019-10-14 11:35
Glada Uppsalaflickor!

I helgen var alla våra tävlingsgymnaster i Rytmisk gymnastik och tävlade på årets sista Riksserie i Halmstad.

Lördagens tävling inleddes med den fria klassen som är en klass där gymnasterna tävlar på två valfria program och där de endast bedöms på utförande och där inga riktiga placeringar och poäng delas ut. Detta är en klass där gymnasterna övar på att tävla. I denna klass hade vi två gymnaster med- Josefine Engstrand och Linnéa Magdeburg födda 2007. Båda två visade upp två mycket fina program var och det var ett bra genrep för dem inför Ungdomscupen som är i Uppsala om två veckor.

Efter den fria klassen var det dags för Junior FIG där vår juniorlandslagsgymnast Ida Önnegren deltog. Ida körde överlag starkt i tre program men kan prestera ännu bättre. Hon slutade på en fin bronsplats till slut bland Sveriges främsta juniorer. I samma klass tävlade även vår förstaårsjunior Elina Sheremey född 2006. Hon gjorde en mycket fin tävling men kan även hon ännu bättre. Elina slutade på en fin 6e plats.

I klassen junior BAS tävlade Elin Wiklund, Alice Lazarevic samt Hanna Stenhammar. Denna gång lyckades Hanna bäst och placerade sig på en fin 6e plats medan Alice kom 9 och Elin 12 bland 22 startande gymnaster.

På söndagen var det dags för seniorerna där klassen senior FIG var först ut. Där hade vi från Uppsala hela fyra duktiga gymnaster som tävlade. Alva Svennbeck som representerade Sverige på VM för bara några veckor sedan hade till denna tävling försvårat sina program. Detta ledde till en hel del missar och hon kom efter tre program på en 2a plats. Emma Göransson gjorde debut i senior FIG och kom på en mycket fin 4e plats. Evelina Gommel gjorde även hon en fin tävling och kom 6a och Marlen Vaidla hamnade på 11 plats.

I klassen senior BAS tävlade Olivia Teixeira och Maja Isaksson. Olivia gjorde en mycket stabil tävling och tog efter två starka program hem guldet. Maja gjorde också en fin tävling och kom på en 4e plats.

I klassen DTQ senior tog Olivia och Emma hem silvermedaljen efter ett första mycket bra program och ett med tyvärr några missar.

Det är fantastiskt att se hur många fina, duktiga och hårt kämpande seniorer vi har och att vi under dem har en fin återväxt i våra juniorer.

Nu väntar träning och förberedelse inför Svenska Cupen och Ungdomscupen på hemmaplan i Uppsala den 26-27 oktober! Där kommer Sveriges 12 bästa seniorer, 15 bästa juniorer och ungdomar födda 2007 göra upp om medaljerna! Välkomna att komma och titta och heja!